Keuring NEN 2484 Draagbaar klimmaterieel

De Keuring NEN 2484 is een visuele inspectie volgens de norm NEN 2484 en/of het Besluit Draagbaar Klimmaterieel.

Men is zich vaak niet bewust van het gevaar die er kan zijn in het gebruik van ondeugdelijk draagbaar klimmaterieel, ladders en trappen. Niet alleen op de bouwplaats, maar ook in het huis en openbare ruimtes.

Vaak is de bron van vele ongevallen met ladders en trappen, door gebrek aan kennis van het draagbaar klimmaterieel en onjuiste werkmethoden, de oorzaak van ongevallen. Ligt de oorzaak van het ongeval bij het draagbaar klimmaterieel zelf, dan is er sprake van ondeugdelijk materieel.

Door het laten keuren van uw draagbaar klimmaterieel kunt u aantonen dat u veilige arbeidsmiddelen beschikbaar stelt aan uw werknemers. Uw draagbaar klimmaterieel, ladders en trappen worden op deskundige wijze geïnspecteerd, gekeurd en gecertificeerd volgens de norm NEN 2484 en het besluit draagbaar Klimmaterieel. Deze keuringen worden door DLC Engineering uitgevoerd.

Visuele inspectie

De keuring van het draagbaar klimmaterieel, ladders en trappen omvatten een visuele inspectie. Aan de hand van een checklist worden de onderdelen gecontroleerd. Dit houdt in:

  • Algemene inspectie punten.
  • Aan de hand van een checklist worden de onderdelen op de algemene inspectiepunten gecontroleerd.
  • Onderdelen draagbaar klimmaterieel.
  • Beschrijving van de algemene inspectiepunten per onderdeel.
  • Administratie en certificaten.
  • Wanneer de inspectie is verricht ontvangt u een sluitende aantoonbare administratie en certificaten voor al uw gekeurde arbeidsmiddelen.

Na het keuren en certificeren van uw draagbaar klimmaterieel, ladders en trappen krijgt uw materieel de vereiste keuringsstickers met de officiële NEN-certificaten. Daarmee voldoet u aan alle eisen en bij een eventuele ARBO-controle kunt u dit direct en duidelijk aantonen.

Waarom wij?
Betrouwbaarheid

Wij helpen u bij het verbeteren van uw technische diensten. Wij maken installaties op locatie en geven advies bij het ontwikkelen van nieuwe installaties.

Kwaliteit

Onze medewerkers zoeken altijd naar de juiste oplossing zodat de klant tevreden is. Wij investeren in langdurige relaties en in heldere communicatie.

Ervaring

Gezien onze vele jaren van ervaring , passen wij dit toe bij elke project en streven naar het uiterste. Voor elke uitdaging wordt zeker een oplossing gevonden.