Keuring NEN 3140 zakelijk

DLC Engineering is niet alleen bij particulieren, maar ook bij ondernemers een brand als het gaat om de controle van gereedschapskeuringen en elektrische installaties. Deze kwaliteitscontroles vallen, net zoals bij particulieren het geval is, onder NEN 3140 en onder de Scope-richtlijnen. De expertise van DLC Engineering gaat bovendien verder dan dat: wij zijn ook bevoegd voor NEN 1010 en NTA8220, zowel voor de particuliere als de zakelijke markt.

De taken van DLC Engineering bij bedrijven zijn echter uitgebreider dan bij particulieren. Dat en de gevolgen daarvan worden door veel ondernemers onderschat. Met mogelijk grote gevolgen als er een brand uitbreekt, omdat zonder regelmatige check-ups de verzekering dan niet uitkeert! Om dit horrorscenario te voorkomen moeten niet alleen de meterkast, de stopcontacten en de elektrische apparaten in de keuken dan wel kantine gecheckt worden, maar alle andere groepenkasten plus de elektrisch aangedreven machines. Denk aan boor- en zaagmachines, maar ook pc’s en laptops: alles wat door een elektrische storing brand kan veroorzaken.

Die nauwgezette controles om de zoveel jaar, dát zijn de voorwaarden die verzekeringsbedrijven in de kleine lettertjes opschrijven. Een misser op dat gebied, hoe klein ook, kan grote gevolgen hebben, omdat nogmaals de verzekering dan alsnog de brandschade meestal niet vergoedt. Het blijft bovendien niet bij de machines op zich: als DLC Engineering constateert dat de werkplek onveilig is door bijvoorbeeld de nabijheid van elektrische installaties, wordt dat ook meegenomen in de evaluatie. De klant krijgt kortom een totaaladvies op het gebied van de ‘elektrische veiligheid’ van het bedrijfspand.

Het feit dat DLC Engineering haar werkgebied tot Noord-Holland beperkt zegt eigenlijk alles over de naam die de onderneming sinds de oprichting van het bedrijf in 2009 heeft opgebouwd. De expertise van het familiebedrijf is onomstreden, omdat de controles plaatsvinden met het oog van de meester en de nazorg in de vorm van accurate rapportages ook aanspreekt.

Sinds oktober 2023 draagt DLC Engineering de titel Master in de elektriciteitsbranche. Het bedrijf is nu reeds gekwalificeerd voor alle NEN-normen in zijn vakgebied en heeft ook al  aan de opvolger van de NEN, de Scope-richtlijnen, voldaan terwijl dit nog niet eens wettelijk verplicht is. Dit houdt in dat DLC Engineering Scope 8, Scope 10 en Scope 12 heeft afgerond en daarom in dit nieuwe kwaliteitsregister is opgenomen.

DLC Engineering maakt na het afronden van de inspectie een overzichtelijk rapport dat een oordeel geeft over de staat en het functioneren van de geïnspecteerde onderdelen. Dit geeft u een overzicht voor een latere inspectie én een goed beeld voor eventuele onderhouds- en preventiemaatregelen. Tevens heeft u richting uw verzekering aantoonbaar bewijs dat u aan uw wettelijke verplichting voldoet.

Waarom wij?
Betrouwbaarheid

Wij helpen u bij het verbeteren van uw technische diensten. Wij maken installaties op locatie en geven advies bij het ontwikkelen van nieuwe installaties.

Kwaliteit

Onze medewerkers zoeken altijd naar de juiste oplossing zodat de klant tevreden is. Wij investeren in langdurige relaties en in heldere communicatie.

Ervaring

Gezien onze vele jaren van ervaring , passen wij dit toe bij elke project en streven naar het uiterste. Voor elke uitdaging wordt zeker een oplossing gevonden.