Keuring NEN 3140 particulier

DLC Engineering staat bovenal voor preventie, dat is nadrukkelijk óók in uw belang. De meeste huizeneigenaren weten niet dat, om voor de dekking bij brandschade in aanmerking te komen, de elektrische installaties, apparaten en toestellen regelmatig, om de zoveel jaar, gekeurd moeten worden.  Tot de koffiemachine aan toe! Het zijn de dekkingsvoorwaarden die in de kleine regeltjes staan… DLC Engineering voorkomt dubbel leed, want het voldoet aan de hoogste kwaliteitscriteria waaronder NEN 3140. Dat is de elektrische kwaliteitsnorm voor onder meer particulieren. Daarnaast is DLC Engineering ook bevoegd voor NTA 8220 en NEN 1010.

Daar blijft het niet bij, want DLC Engineering is ook al deels bevoegd voor de opvolging van de NEN-criteria die over enkele jaren dé norm voor specialisten in de elektriciteitsbranche is. Deze zogeheten Scope-richtlijnen hebben als doel vakspecialisten niet alleen te screenen of ze de juiste competenties hebben, maar ze ook te registreren. Zo wil de verantwoordelijke organisatie, de stichting SCIOS,  een wildgroei voorkomen van bedrijven die zich specialist noemen maar waarvan de kwaliteit onvoldoende structureel getoetst kan worden.

DLC Engineering was om in universiteitstermen te spreken al doctorandus in de elektriciteitsbranche en mag zich sinds oktober 2023, naar de nu gangbare universiteitsterm, ook Master noemen. De opleidingen tot Scope 8, 10 en 12 zijn namelijk afgerond met een Scios certificaat tot gevolg!

DLC Engineering maakt na het afronden van de inspectie een overzichtelijk rapport dat een oordeel geeft over de staat en het functioneren van de geïnspecteerde onderdelen. Dit geeft u een overzicht voor een latere inspectie én een goed beeld voor eventuele onderhouds- en preventiemaatregelen. Tevens heeft u richting uw verzekering aantoonbaar bewijs dat u aan uw wettelijke verplichting voldoet.

Controle van de elektrische installatie: is dat duur?

Het antwoord is in de meeste gevallen: nee. Als bij het testen afwijkende spanningswaarden worden geconstateerd , gaat het in negentig procent om een haperende aansluiting of een kabelbreuk. Dat eerste kan heel simpel verholpen worden en het tweede meestal ook. Nieuwe technieken maken het namelijk mogelijk om kabels door de muur van punt A naar punt B te trekken zonder dat ‘de boel’ daarvoor open hoeft te worden gebroken.

Waarom wij?
Betrouwbaarheid

Wij helpen u bij het verbeteren van uw technische diensten. Wij maken installaties op locatie en geven advies bij het ontwikkelen van nieuwe installaties.

Kwaliteit

Onze medewerkers zoeken altijd naar de juiste oplossing zodat de klant tevreden is. Wij investeren in langdurige relaties en in heldere communicatie.

Ervaring

Gezien onze vele jaren van ervaring , passen wij dit toe bij elke project en streven naar het uiterste. Voor elke uitdaging wordt zeker een oplossing gevonden.