Keuring NTA 8220 particulier

Het werk van DLC Engineering vóórkomt hoge kosten, ook als het gaat om de zogeheten NTA 8220 oftewel de brandrisicocontrole van elektrische installaties en elektrische huishoudelijke apparatuur. De dekkingsvoorwaarden voor het uitkeren na brandschade schrijven namelijk nadrukkelijk ook deze check voor, naast de normen die zijn vastgelegd in de NEN3140 en NEN1010. De eis van een brandrisicocontrole wordt door het gros van de particulieren over het hoofd gezien bij het afsluiten van een opstal- of een andere type brandverzekering. En dat terwijl hij net zo belangrijk is als de eisen die zijn gekoppeld aan de NEN 3140. Het ene wel doen en het andere laten betekent in de praktijk dat u nog steeds letterlijk en figuurlijk in zak en as zit als de vlammen toeslaan en uw woning grote schade toebrengen. DLC Engineering is mogelijk onheil voor door elke drie tot vijf jaar uw huis van de kelder tot de zolder te inspecteren.

DLC Engineering gebruikt bij de inspecties in huis geavanceerde warmtecamera’s die achter groepenkasten, stopcontacten en andere elektrische installaties naar plekken zoeken die mogelijk net wat teveel een ‘hotspot’ zijn. Wanneer geconstateerd wordt dat bepaalde elektrische verbindingen te heet zijn, gaat DLC Engineering na uw toestemming onmiddellijk over van controle tot actie en vooral ook reparatie om erger te voorkomen. Bovendien bent u, of het nu bij een controle blijft of dat meerwerk vereist is, ook altijd verzekerd van nazorg op niveau. DLC Engineering stelt in alle gevallen een rapport op dat het gehele huis qua brandveiligheid in ogenschouw neemt, inclusief mogelijke kwetsbare plekken.

Het portfolio dat DLC Engineering opgebouwd heeft is voor veel particulieren nu nog niet zichtbaar: DLC Engineering voldoet weliswaar aan alle vereiste normeringen, maar dat kunt u nu nog nergens terugzien. Dit gaat veranderen daar de NEN- en NTA-kwalificaties binnenkort niet alleen worden omgezet in Scope-richtlijnen, maar hier ook een kwaliteitsregister aan wordt gekoppeld. Zodat u straks als particulier ook direct kunt zien dat u voor een brandrisicocontrole contact opneemt met een bedrijf dat zich aan alle kanten bewezen heeft.

DLC Engineering mag het kwaliteitskeurmerk SCIOS voeren wat onder meer inhoudt dat wij voor u de Scope 8, Scope 10 en Scope 12 Inspecties mogen doen. Het geeft aan dat DLC Engineering niet alleen staat voor de juiste certificering, maar ook voor de juiste motivering: ons vak is onze passie!

Waarom wij?
Betrouwbaarheid

Wij helpen u bij het verbeteren van uw technische diensten. Wij maken installaties op locatie en geven advies bij het ontwikkelen van nieuwe installaties.

Kwaliteit

Onze medewerkers zoeken altijd naar de juiste oplossing zodat de klant tevreden is. Wij investeren in langdurige relaties en in heldere communicatie.

Ervaring

Gezien onze vele jaren van ervaring , passen wij dit toe bij elke project en streven naar het uiterste. Voor elke uitdaging wordt zeker een oplossing gevonden.